Notícies del lloc

  Projectes mSchools App Education

  per Herminio Manzano -

  Un curs més i ja en portem sis, des de la matèria TIC (Tecnologies de la Informació i les Comunicacions) de 4t d’ESO hem presentat deu projectes d’aplicacions al concurs mSchools App Education promogut pel departament d'Educació i el Mobile World Congress. 

  La iniciativa mSchools App Education pretén impulsar vocacions tecnològiques i d’empreneduria entre les noies i el nois de secundària. El repte és l’organització en empreses virtuals i el desenvolupament de programes per a dispositius mòbils que siguin capaços d’ajudar a resoldre problemes reals i concrets de les persones. 

  Aquest curs el desafiament era desenvolupar aplicacions que contribuissin a l’assoliment del Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. La major part dels projectes d’aplicació que hem presentat a concurs pretenien oferir suport mutu entre iguals, ajudar a superar crisi personals, donar ajuda en els estudis i, en general, millorar la qualitat de l’educació. 

  Dels 10 projectes presentats al concurs des de l’Escola, el jurat mSchools, n’ha seleccionat 3 que seran finalistes i competiran amb altres projectes d’altres grups i escoles d’arreu de Catalunya.

  Els tres projectes finalistes són:

  • BlaBlaSchool, de Laia Arias, Martina Bauchwitz, Paula Iglesias i Alba Pradell. Un projecte per donar suport personal i acadèmic al nois i noies de secundària que tenen dificultats acadèmiques o personals. Podeu fer una ullada a l’espai web del projecte des d’aquí.

  • Student’s Care, de Lluc Balaguer, Priyanka Gothi, Laura Pina i Núria Tevar. Una aplicació per ajudar a millorar el rendiment acadèmic alhora que ajudar a assumir els canvis personals i emocionals de l’adolescència. Podeu mirar el seu espai web aquí.

  • TEIC, de Elba Blanco, Andrea Gonzalez, Marc Heredero i Éire Huertas. Un programa per ajudar en la gestió del programa de Tutoria Entre Iguals que implementem a l’escola on cada noi i noia de primer d’ESO es tutoritzat per un company o companya de tercer d’ESO. Podeu trobar l’espai web del seu projecte aquí.

  Durant la setmana del 7 al 11 de juny hi haurà una fira virtual on els grups exposaran el seu treball i participaran a la fase final del concurs que consistirà en una presentació de 2 minuts en anglès del seu projecte davant d’un jurat internacional. Podeu seguir totes les etapes finals del concurs seguint aquest enllaç.

  El nostre agraiment a tots els noies i totes les noies que amb el seu esforç i treball a la matèria TIC han desenvolupat projectes de qualitat excel.lent.  Aparador fet pels alumnes Activitats Comercials

  per Ana Vicente -

  El cicle d'Activitats Comercials ja està preparat per Sant Jordi!! L'aparador per aquesta festa l'han fet els alumnes de 1r a l'assignatura de Dinamització del Punt de Venda. 


  Donació de l'AFA de l'escola de nous equipaments per la millora dels laboratoris d’electrònica i aules informàtiques per les pràctiques de robòtica i d’impressió 3D

  per Josep Alcon Marrugat -

  Des de l’àrea de Tecnologia volem agrair a l’AFA de l’escola Joan Pelegrí (Associació de Famílies d’Alumnes) la donació de nous equipaments per la millora dels laboratoris d’electrònica i aules informàtiques de l’escola per les pràctiques de robòtica i d’impressió 3D.

  L’escola en els darrers anys ha fet un esforç per implantar i potenciar la robòtica i la impressió 3D en diferents nivells de l’escola, tant en la formació del seu professorat com en inversions de material.

  Aquesta donació ens permetrà seguir impulsant la impressió 3D a l’escola en incorporar una 4a impressora 3D, de gran qualitat, la BCN 3D SIGMA D25 per un import de 4225,98 euros i també ens permetrà continuar impulsant la robòtica en ampliar a 60 el número total de robots Lego Mindstorms Ev3 gràcies a la compra de 12 robots nous per un import total de 4888,84 euros que ens permetrà mantenir la ràtio d’un robot per cada dos alumnes en les pràctiques de robòtica.

  Gràcies AFA!

  Àrea de Tecnologia
  Escola Joan Pelegrí


  Temes anteriors...