Notícies del lloc

Finalistes mSchools 2019

Finalistes mSchools 2019

per Herminio Manzano -
Nombre de respostes: 0
Des de fa quatre anys a la matèria optativa de TIC de 4t d'ESO hem integrat la proposat didàctica mSchools App Education, promoguda pel Departament d'Educació i pel Mobile World Congress.

En aquesta proposta didàctica intentem que l'alumnat sigui capaç de dissenyar projectes d'aplicacions per mòbil que resolguin problemes significatius de la gent. Treballem en equips de desenvolupament interdiciplinars  (on cada persona de l'equip aporti unes capacitats o una mirada diferent i pròpia al projecte). Els grups es constitueixen en empreses, que estudien la viabilitat econòmica de l'aplicació, estudien el mercat, els clients, els usuaris potencials. Cada grup també desenvolupa la documentació per mostrar el projecte al món: fan cartells promocionals, videos publicitaris, memòries explicatives detallades i espais web del producte.Aquest projecte mSchools App Education, a més d'implicar l'ús educatiu de la tecnologia mòbil a les aules, també ofereix a l'alumnat la possibilitat de poder participar en un concurs promogut per la propia organització de l'mSchools. Són els Student Awards que tenen diverses modalitats: Scratch Challenge, Mobile History Map i App Education. Nosaltres participarem a  App Education.

Des de fa anys participem als Student Awards per presentar els milors projectes que ha desenvolupat el nostre alumnat durant el curs. Un jurat extern decideix quins dels projectes presentats mereixen ser finalistes. El curs 15-16, vam presentar 4 treballs i un va ser finalista. El 17-18, vam presentar 12 projectes i 8 van ser finalistes (vam ser l'Escola de Catalunya amb més finalistes). El curs 17-18, vam presentar 10 projectes, 4 van ser finalistes i un va guanyar en la seva categoria.Enguany, hem desenvolupat més de 30 projectes entre tots els grups que impartim quatre docents, D'aquests 30 projectes n'hem presentat 11 al concurs i, d'aquests, 3 han estat triats com a finalistes.

Els projectes finalistes són FDiet (Jaume Àlvarez, Pau Gracia, Eric Aguilar), OTravel (Nicolas Belloch, Eduard Camprodon, Àlex Martínez, Xavier Morales, Silvia Vaccher) i SaludEat (Alba Boix, Angela Cantalejo, Anna Rou, Iaroslav Petckyavichus). Felicitats als finalistes i agraiment a tot l'alumnat de 4t que amb molt d'esforç ha desenvolupat projectes molt interessants, amb idees potents i solucions que podrien ajudar a molta gent.

La final del concurs mSchools Student Awards es fa en format de fira el proper dissabte 8 de Juny a la Farga de l'Hospitalet. És una cita molt interessant, hi ha escoles d'arreu de Catalunya amb treballs molt bons. També hi ha tota la cúpula política dels departaments de la Generalitat implicats en educació i noves tecnologies, dels ajuntaments de Barcelona i l'Hospitalet. També directius dels Mobile i molts mitjans de comunicació.

Aprofito aquest article per convidar-vos a acompanyar-nos el proper dissabte 8 de juny pel matí. Si voleu venir només us heu d'inscriure a l'enllaç següent: