Notícies del lloc

  Finalistes mSchools 2023

  per Herminio Manzano -

  Per setè any consecutiu l'Escola Joan Pelegrí té projectes a la final del concurs mSchools App Education. Aquest any, el jurat format per professionals de les TIC, periodistes i docents especialistes ha triat quatre projectes finalistes de l'Escola (som l'escola de Catalunya que més finalistes té: de 40 projectes finalistes, quatre són nostres).

  El concurs mSchools App Education l'organitza el departament d'educació, l'ajuntament de Barcelona i el Mobile World Capital. Pretén reconèixer els projectes presentats per grups d'alumnat de secundària. 

  Els projectes consisteixen en la creació d'una empresa de desenvolupament de programari i el disseny i programació d'una aplicació mòbil amb la finalitat d'ajudar a resoldre algun problema significatiu per un conjunt de presones. Les aplicacions dissenyades pretenen ajudar a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU. 

  Els projectes han implicat moltes fases i la generació de documentació de molts tipus diferent: una memòria explicativa que inclou el pla de negoci i la funcionalitat de l'aplicació, un pòster publicitari, un espai web per difondre el projecte, un vídeo de presentació i, finalment, l'aplicació programada amb App Inventor 2.

  Els equips i projectes finalistes mSchools App Education 2023 de l'Escola són:

  Podeu consultar la llista completa de projectes i escoles finalistes al següent enllaç:

  https://xtec.gencat.cat/ca/centres/premis-i-concursos/concursos_mschools/mschools-student-awards/2023/app-education/

  Moltes felicitats a les noies i noies finalistes.

  XXVII Premis Ciència, Tecnologia i Medi Ambient. Dimecres 16 de Novembre a les 15'15h

  per Josep Alcon Marrugat -


  Dins de la Setmana de la Ciència, les Àrees de Ciències Experimentals i de Tecnologia, celebrem l'acte de lliurament dels Premis Ciència, Tecnologia i Medi Ambient que enguany arriben a la XXVII edició.  

  La xerrada d'aquest any serà a càrrec de la biòloga i bioquímica Ibane Abasolo Olaortua cap del grup de recerca "Drug Delivery & Targeting" (DDT) del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i és una experta en la recerca en nanotecnologia per la curació de diferents càncers, evitant els efectes negatius de la quimioteràpia actual que pot destruir cèl·lules dolentes però també les bones, i ens farà la xerrada "És la nanotecnologia la medicina del futur?

  Josep Alcon i Lidia Rosado
  Caps d'Àrea de Tecnologia i Ciències


  Premis Ciència, Tecnologia i Medi Ambient 2022

    Dimecres 16 de novembre de 15:15h a 16:30h. a la Sala d'Actes de l'escola.  
     Hem guanyat!

  per Herminio Manzano -

  El jurat del concurs mSchools Student Awards en la categoria App Education ha considerat que dos projectes de l'Escola eren mereixedors de premi.

  Primer premi al millor projecte original a MoodGarden.


  Mood Garden

  A més de l'estand a la Fira mSchools, podeu accedir directament a l'espai web del projecte on trobareu tots els continguts, documentació i prototips del seu treball.


  El jurat també ha considerat que el millor pitch era el del projecte AKADEM (presentació breu en anglès).

  .

  Estem molt contents de tenir enguany aquests dos projectes guanyadors, quatre finalistes i vuit projectes excel.lents. 

  I també estem molt contents d'haver ajudat a desenvolupar, aquest curs, més de 25 projectes d'aplicació originals. Projectes pensats per ajudar els altres i contribuir a resoldre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU

  Aprendre per ajudar a transformar el món a millor.

  Temes anteriors...