Notícies del lloc

Finalistes mSchools, TIC, 4t ESO

Finalistes mSchools, TIC, 4t ESO

per Herminio Manzano -
Nombre de respostes: 1

Un any més estem contents!

A la matèria de TIC de 4t d'ESO desenvolupem el projecte mSchools App Education que consisteix en imaginar, dissenyar i programar una aplicació per a dispositiu mòbil que resolgui algun problema important de les persones que tenim al voltant i que ajudi a assolir algun dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible impulsats per l'ONU.

Alhora la iniciativa mSchools App Education també promou l'emprenedoria i el treball en equip com a pilars del desenvolupament de l'aplicació que finalment han de programar amb el llenguatge de programació App Inventor del MIT.

A l'Escola Joan Pelegrí, tots els grups de 4t d'ESO que han fet TIC, han acabat 26 projectes. D'aquests, el professorat de la matèria ha considerat que 8 eren excepcionalment bons i els hem enviat al concurs mSchools Student Awards on participen totes les escoles de Catalunya que desenvolupen el programa App Education.

El jurat dels mSchools Student Awards, que està format per professionals del mon digital, periodistes i docents especialistes en TIC, triats pel Mobile World Capital, l'Ajuntament de Barcelona i el Departament d'Educació de la Generalitat, ha considerat que dels 8 treballs que vam enviar, 4 son mereixedors de passar a la fase final del concurs on competiran els 21 millors projectes de Catalunya (que dels 21 projectes, 4 siguin nostres, és per sentir-nos ben orgullosos). 

Els projectes que han estat triats per la fase final són:

AKADEM 

AKADEM: un sistema per donar suport escolar als nois i noies de secundària que ho necessitin.

MoodGarden

MoodGarden: una app per ajudar a reconèixer les emocions personals i ajudar a superar els moments personals difícils.

Studium 21

Studium 21: una eina de suport i orientació escolar per ajudar a triar el futur acadèmic més adequat a cadascú.

TADEO

TADEO: un programa per donar suport escolar i personal davant de les dificultats del dia a dia i dels fracassos escolars.

Totes les aplicacions seleccionades tenen el comú denominador de voler donar suport emocional i escolar a totes aquelles persones que el necessitin.

També tenen una altra cosa en comú: l'excel·lència en el treball. Són el resultat d'un treball constant, implicat i excel.lent de totes les persones que han format part dels equips de desenvolupament. El nostre agraiment i alhora el reconeixement públic a l'excepcional treball fet.

Ara els treballs s'exposaran en una fira virtual de la qual us anirem informant per si la voleu visitar des del vostre ordinador. Els propers 13, 14 i 15 de juny els grups faran la presentació oral del seu projecte en format pitch (una exposició de dos minuts en anglès) i via vídeo conferència. El divendres 17 de juny sabrem si algun dels quatre projectes s'endú algun dels premis.

L'Escola Joan Pelegrí és el centre de Catalunya que més finalistes ha tingut fins ara al concurs mSchools Student Awards i l'ha guanyat en dues ocasions, el 2018 amb el projecte Open Point i la darrera edició del 2021 amb el projecte Students Care.